young plants

Verzorgingstips

Een goede verzorging zorgt voor langer plezier
Met deze verzorgingstips van Bernhard Young Plants B.V. hebben u en uw klanten langer plezier van onze planten.

 

Sundaville
Een Sundaville is een mediterrane plant die weinig water nodig heeft. Controleer daarom voor het begieten hoe vochtig de grond is. De Sundaville houdt van zon en halfschaduw. Hoe meer zon de plant krijgt, hoe meer bloemen deze geeft. Door de uitgebloeide bloemen te verwijderen, kan de Sundaville haar energie effectief benutten en uitbundig blijven bloeien.

 

Passiflora
Op een lichte standplaats voelt de Passiflora zich het best. Door teveel direct zonlicht kunnen de bloemen verbleken. Zorg dat de plant niet in de wind staat, vooral niet als de plant in een pot staat. Houd de grond goed vochtig, maar zorg wel dat de wortels niet in het water staan. Voeg eens in de twee weken plantenvoeding toe. De Passiflora kan zowel in de lente als in het najaar gesnoeid worden wanneer de plant naar binnen wordt gehaald om te overwinteren. De meeste soorten zijn niet-vorstbestendig.

 

Fuchsia
Ochtend- of avondzon is prima voor een Fuchsia, maar overdag houdt deze plant vooral van halfschaduw. Fuchsia's hebben veel vocht nodig vanwege de sterke groei en bloei. Voeg eens per week meststof aan het gietwater toe voor nog vollere bloemen. Verwijder uitgebloeide bloemen en de besvormige zaaddozen, zodat de plant al haar energie kan steken in het vormen van nieuwe bloemen. De meeste Fuchsia's zijn niet-winterhard.

 

Franse geranium
De Franse geranium staat graag in de zon of de halfschaduw. Hierdoor heeft de plant wel regelmatig water nodig. Zorg voor langer plezier van deze gemakkelijke plant door uitgebloeide bloemen te verwijderen.

 

Senetti
Ook de Senetti houdt van zon of halfschaduw. Geef de plant regelmatig water, afhankelijk van de buitentemperatuur. Bij droog weer heeft de Senetti vaker water nodig. Het verwijderen van uitgebloeide bloemen zorgt voor langer bloeiplezier.

 

Phalaenopsis
Een bloeiende Phalaenopsis-orchidee staat het liefst in een lichte ruimte van 19 tot 21 ºC. Vermijd direct zonlicht. De plant hoeft slechts eens per week water. Heldergroene wortels kenmerken een goed verzorgde Phalaenopsis. De wortels van droge planten zijn grijs. Knip een uitgebloeide tak boven een oog af. Een aantal weken of maanden later zal de Phalaenopsis een nieuwe tak vormen die weer kan gaan bloeien.


<h2>bernhard.nl sitemap:</h2> <a href="http://www.bernhardyoungplants.nl/nl/home">Home</a><br /> <a href="http://www.bernhardyoungplants.nl/nl/bedrijfsinfo">Bedrijfsinfo</a><br /> <a href="http://www.bernhardyoungplants.nl/nl/assortiment">Assortiment</a><br /> -<a href="http://www.bernhardyoungplants.nl/nl/fotos-assortiment">Foto's assortiment</a><br /> -<a href="http://www.bernhardyoungplants.nl/nl/perkgoed">Perkgoed</a><br /> -<a href="http://www.bernhardyoungplants.nl/nl/kuipplanten">Kuipplanten</a><br /> -<a href="http://www.bernhardyoungplants.nl/nl/orchideean">Orchidee&euml;n</a><br /> <a href="http://www.bernhardyoungplants.nl/nl/verzorgingstips"><b>Verzorgingstips</b></a><br /> <a href="http://www.bernhardyoungplants.nl/nl/nieuws_1486">Nieuws</a><br /> <a href="http://www.bernhardyoungplants.nl/nl/vacatures">Vacatures</a><br /> <a href="http://www.bernhardyoungplants.nl/nl/contact">Contact</a><br /> -<a href="http://www.bernhardyoungplants.nl/nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://www.bernhardyoungplants.nl/nl/disclaimer">Disclaimer</a><br /> <a href="http://www.bernhardyoungplants.nl/nl/nieuws">Nieuws</a><br />